Info

Als eerste wil ik u warm welkom heten bij kinderdagverblijf De Regenboogelfjes. In 2005 kwam ik deze afbeelding tegen op het internet en sindsdien hoort hij bij mij. Pas geleden kwam ik er achter wie deze afbeelding heeft gemaakt namelijk: Margaret Tarrant. Zij leefde van 1888-1959. Deze afbeelding straalt helemaal de visie van De Regenboogelfjes uit.


Wie zijn wij en waarom zou u moeten kiezen voor ons?

Mijn naam is Esther Borsje, na ruim 27 jaar ervaring in de kinderopvang besloot ik dat de tijd gekomen was zelf een kinderopvang op te zetten. Naast een reguliere opleiding voor de kinderopvang heb ik in 2010/2012 een antroposofische opleiding gevolgd. In de jaren die ik werkzaam ben geweest heb ik veel gezien en geleerd. Uit die ervaring weet ik wat ik wel maar vooral niet wil bij De Regenboogelfjes. Naast mijn ervaring in de reguliere kinderopvang heb ik ook een aantal jaren op een antroposofische kinderopvang de leiding gehad. Daar voelde ik de liefde en de rust die ik elders vaak miste (deze visie combineren we hier met die van Emmi Pikler) Dat gehaaste, al dat plastic speelgoed, al die felle kleuren en al die prikkels, nee dat hoort mijn inziens niet bij het kleine kind. Wij willen uw kind rust en regelmaat maar vooral ook geborgenheid bieden in een prikkelarme huiselijke omgeving. Met veel houten speelgoed, zachte kleuren en natuurlijke materialen. Maar ook met eerlijk en voedzaam eten en drinken. Daar waar mogelijk eten en drinken wij biologisch.

Wij werken met 1 verticale groep van maximaal 16 kinderen en naar ratio het aantal leidsters. Ons team is nog groeiend maar bestaat uit een aantal Pedagogische Medewerkers waaronder ik zelf. Iedereen heeft als achtergrond een kindgerichte opleiding. Alle medewerksters onderschrijven onze visie. Naast de gediplomeerde leidsters zullen er ook regelmatig stagiaires en/of vrijwilligers op de groep aanwezig zijn. Denk b.v. eens aan een voorlees oma! Deze stagiaires of vrijwilligsters zorgen voor extra aandacht. Al onze medewerksters worden gescreend en hebben een verklaring omtrent gedrag. Minimaal 1x per jaar doen wij aan teambuilding en/of scholing om ons team nog sterker en vakbekwamer te maken.

Als kleinschalig en zelfstandig (particulier) kinderdagverblijf, kunnen wij zorgen voor een persoonlijke, gezellige en warme sfeer, mede daardoor kennen wij alle kinderen en de bijbehorende ouders beter en dit is ook zo andersom. Door onze zelfstandigheid zijn wij niet afhankelijk van een grote en trage beleidsstructuur, de communicatielijnen zijn dan ook erg kort. Wij hopen met deze informatie u een beeld te geven hoe het er dagelijks aan toe gaat bij ons op kinderdagverblijf.

Berekening van de uren

1073702_209650799192590_415516882_o